





Florida Statewide Prescribed Fire Council Annual Meeting

Virtually hosted by the Southern Fire Exchange and the University of Florida

Friday October 2, 2020

9:30 - 9:45 am: Welcome, Logistics, and Sponsor Acknowledgments (15 mins)

Florida Prescribed Fire Council Chairs

9:45 - 9:55 am: Getting to Know the New Florida Forest Service Director: An Introduction (10 mins)

Erin Albury, Director of the Florida Forest Service

9:55 - 10:25 am: Wildland Smoke in the Middle of a Public Health Crisis: Tools to Help Assess and Communicate Risk (30 mins)

Melanie Pitrolo, National Air Program Leader, U.S. Forest Service

10:25 - 10:35 am: Coffee Break (10 mins)

10:35 - 11:15 am: Hurricane Michael – Burning Lessons Learned (40 mins)

Chaz Oliver, The Nature Conservancy (15 mins)

Anthony DiMaggio, U.S. Fish and Wildlife Service (15 mins)

Panel Q/A (10 mins)

11:15 - 11:45 am: Weather Outlook and Update (30 mins)

John Pendergrast, National Weather Service

11:45 - 12:15 pm: Announcements and Break for Lunch (30 mins)

12:15 - 12:45 pm: Florida Forest Service Prescribed Fire Program Update (30 mins)

John Saddler, Florida Forest Service

12:45 - 1:30 pm: Fire – the Other Contagion. The One Without a Vaccine (45 mins)

Stephen Pyne, Emeritus Professor at Arizona State University

1:30 - 1:40 pm: Meeting Wrap-Up (10 mins)



